Kubánské vepřové kotlety

25. listopadu 2008 v 16:25 | já |  Recepty
Porce :8
Příprava:20minut
Smažení:25 minut


4 vepřové kotlety, každá o váze 400g(můžete dát i méně ale na obsahu ostatních surovin se to nemení)
1 a 1/2 lžíce kmínu
60ml olivového oleje
šťáva z jednoho pomeranče a jedné limetky
1pomeranč nakrájený na kolečka
1limetka nakrájená na kolecka
rostliný olej na smažení
4 brambory, nakrájené na skrojky
čerstvý koriandr k podávání(může být i jen koření)

Troubu předehřejte na 250° C.Kotlety potřete marinádou ze lžíce kmínu a lžíce olivového oleje,osolte a opepřete.Zbylý olivový olej rozehřejte v pánvi a maso na něm opékejte 2-3 minuty z každé strany nebo dokud kmín nebude opražený a kotlety zlatavé.Přesuňte do zapékací mísy.V misce smíchejte citrusy a citrusovou š´távu , přelijte přes kotlety a pečte v troubě 10-15 minut nebo až citrusy zezlátnou a maso bude propečené.
V pávi ve výpeku z masa restujete jednu minutu zbývající kmín a poté ho v hmpždíři na hrubo roztlučte.Rozehřejte rostliný olej-asi 1.5 cm do výšky pánve-a osmažte v něm brambory občas pánví zatřeste a brambory tak obraťte .Smažte asi tak 10 minut až budou brambory hezky zlaté a křupavé.Nechte na papírovém ubrousku odsát přebytečný tuk.Kotletu podávejte ozdobenou citrusy a přelitou citrusovou šťávou.Posypte čerstvým koriandrem.Brambory servírujte zvlášť.

Je to mnamka má to velice zajmavou chut .

ZDROJ: časopis F.O.O.D.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kikush kikush | Web | 25. listopadu 2008 v 17:26 | Reagovat

dík ymoc

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama