Roštěnky se salsou z papáji

3. listopadu 2008 v 21:28 | já |  Recepty
Jak tu všichni vidíte založila jsem new rubriku recepty.Ráda experimentuju s jídlem..tak si o víkendu s tátou zakuchtim :)Když rozkliknete na celý článek uvidíte recept :)


Na 4 porce
Příprava:15minut
Marinování:30minut
Vaření:10minut
705kJ,tuk5g, nasycený tuk 2g

4 steaky z vysokého roštěnce (nebo pelce)
60ml červeného vína
60ml sójové omáčky
1lžíce medu
4stroužky česneku,rozdrcené
8malých brambor
sůl a pepř na dochucení


Omáčka:
1/2 Papáji,oloupané a nakrájené
1/2malé červené cibule
1 lžíce nasekané máty - Můj tip: můžete dát i jinou bylinku nebo podobné koření
1 lžíce koriandru
1 malá chilli paprička jmně nasekaná (nemusí být nutně)
šťáva z 1/2 limetky

Steaky vložte do mělké misky a naložte je do vína,sójové omáčky,medu a česneku.Marinujte v chladničce alespoň 30 minut.
Mezitím vařte ve slané vodě asi 10 minut brambory,dokud nezměknou.Pak je slijte a nechte okapat.
V míse smíchejte všechny ingredience na omáčku.
Předehřejte gril na vysokou teplotu.Steaky osolte a okořeňte a opékejte 3 až 7 minut z každé strany podle toho jak je chcete mít propečené.Podávejte s omáčkou,pokrájenými bramborami a skrojky limety.

TIP:Papáju můžete nahradit nektarinkou nebo dýňí.

Doporučuji je to výborné ale dalabych tam o trošku méně červené cibule a více papáji :).
Čerpáno z časopisu F.O.O.D.

Příště:Kubánské vepřové kotlety
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama